mini urnen

Kleine urnen voor thuis 

Ruime collectie van mini urnen & kleine urnen voor thuis 

Stilstaan bij een moment van gedenken...…

Mini Urnen

Wij begrijpen dat het verlies van een dierbare een moeilijke en emotionele periode is en zal blijven.
Het bewaren van een gedeelte van de as kan een mooie manier zijn om de herinnering levend te houden en je dierbare dichtbij te houden.

Onze mini urnen bieden de perfecte oplossing voor mensen die behoefte hebben aan een discrete en kleine urn. Deze unieke en prachtige objecten zijn speciaal ontworpen om in je huis of op een speciale plek neer te zetten, waardoor je altijd verbonden blijft met je geliefde. Wat maakt onze mini urnen zo bijzonder? Ten eerste zijn ze ontworpen met oog voor detail en esthetiek. We streven ernaar om hoogwaardige producten aan te bieden die passen bij verschillende interieurstijlen. Of je nu houdt van klassiek, modern of juist iets unieks wilt, bij In Memoriam-Decoraties vind je vast het perfecte ontwerp.

Daarnaast zijn al onze mini urnen gemaakt van duurzame materialen zoals keramiek, metaal of glas. Deze materialen zorgen ervoor dat de urn niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook lang mee gaat.

Je kunt er dus op vertrouwen dat uw dierbare's as veilig bewaard wordt. Wil je meer weten over mini urnen en de mogelijkheden die wij bieden? Neem gerust een kijkje op onze website voor ons uitgebreide assortiment. Mocht je vragen hebben of persoonlijk advies wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder in je zoektocht naar een passende mini urn. We begrijpen hoe belangrijk het is om je dierbare dichtbij te houden. Samen vinden we de perfecte manier om hun herinnering voort te laten leven.

Wat zijn mini urnen?

Mini urnen zijn kleine en discrete urnen die speciaal ontworpen zijn om een gedeelte van de as van een dierbare te bewaren. Ze bieden een intieme manier om de herinnering aan je geliefde dichtbij te houden, terwijl je tegelijkertijd ook de mogelijkheid behoudt om de rest van de as op een andere manier te verspreiden of te bewaren. De grootte van mini urnen varieert, maar over het algemeen hebben ze een inhoud tussen de 30 en 100 kubieke centimeter. Dit betekent dat ze voldoende ruimte bieden om een symbolisch gedeelte van de as in op te bergen.

Veel mensen kiezen ervoor om bijvoorbeeld een klein beetje as achter te houden voor persoonlijke ceremonies, zoals het verstrooien tijdens speciale gelegenheden of het plaatsen in grafmonumenten voor verdere begrafenis. Het ontwerp van mini urnen kan sterk variëren, afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar iets eenvoudigs en discreet, of juist naar iets unieks en opvallends, er is altijd wel een mini urn die aansluit bij je wensen. Van minimalistische glazen urnen tot artistiek vormgegeven keramiek- of metalen urnen, er is voor ieder wat wils. Eén ding dat al onze mini urns gemeenschappelijk hebben is dat ze met zorg en vakmanschap worden gemaakt. Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid, zodat je erop kunt vertrouwen dat je dierbare's as veilig en beschermd is. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om sommige mini urnen te personaliseren, bijvoorbeeld door het toevoegen van een naam of persoonlijke inscriptie. Het bewaren van een gedeelte van de as in een mini urn kan troost bieden tijdens het rouwproces. Het geeft je de mogelijkheid om bewust stil te staan bij de herinnering aan uw geliefde en om op een later moment op gepaste wijze afscheid te nemen. Daarnaast kunnen mini urnen ook dienen als tastbare herinnering en kunnen ze helpen bij het creëren van een speciale gedenkplek in huis.

Waarom kiezen voor een mini urn?

Een mini urn kan een waardevolle keuze zijn voor mensen die behoefte hebben aan een discrete en kleine urn voor het bewaren van een deel van de as van hun dierbare. Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een mini urn, zoals hieronder besproken wordt.

1. Intimiteit en nabijheid: Een mini urn biedt de mogelijkheid om de herinnering aan je geliefde dichtbij je te houden. Het kleine formaat maakt het gemakkelijk om de urn op speciale plekken in huis te plaatsen, zodat u op elk gewenst moment verbonden kunt blijven met uw dierbare.

2. Flexibiliteit: Het is niet altijd wenselijk om alle as van je  dierbare uit te strooien of te begraven. Met een mini urn kun je ervoor kiezen om slechts een gedeelte van de as achter te houden, terwijl de rest op andere wijze wordt verspreid of bewaard. Dit geeft je flexibiliteit in het rouwproces en biedt ruimte voor persoonlijke ceremonies of latere afscheidsmomenten.

3. Persoonlijke symboliek: Een mini urn kan ook dienen als een tastbaar symbool dat past bij je persoonlijke betekenis en herinneringen aan je geliefde. Je kunt kiezen uit verschillende materialen en ontwerpen die passen bij hun persoonlijkheid of interesses, waardoor de mini urn nog meer betekenis krijgt.

4. Subtiliteit: Sommige mensen verkiezen discreet afscheid te nemen van hun dierbare zonder dat het direct zichtbaar is voor anderen. Een mini urn biedt de mogelijkheid om de as op een subtiele manier te bewaren, zonder dat de aandacht van anderen wordt getrokken. Op deze manier kun je in uw eigen tempo rouwen en herinneren, terwijl je tegelijkertijd de privacy behoudt. We begrijpen dat het kiezen voor een mini urn een persoonlijke en gevoelige beslissing is. 

Materialen en ontwerpen van mini urnen

Bij het kiezen van een mini urn is het belangrijk om aandacht te besteden aan de materialen en ontwerpen die beschikbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat je een urn vindt die niet alleen bij je smaak past, maar ook duurzaam en passend is voor de bewaring van een gedeelte van de as. Hieronder worden verschillende opties besproken.

1. Keramiek: Keramische mini urnen zijn populair vanwege hun veelzijdigheid in ontwerp en decoratie. Ze kunnen met de hand beschilderd worden met artistieke motieven, waardoor elke urn uniek wordt. Keramiek is een duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen externe invloeden zoals temperatuurveranderingen.

2. Glas: Glas biedt een elegante en transparante uitstraling aan mini urnen. Het kan worden geblazen in verschillende vormen en kleuren, wat resulteert in unieke ontwerpen die het licht kunnen weerkaatsen. Glasurnen kunnen zowel helder als gekleurd zijn, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

3. Metaal: Metalen mini urnen worden vaak gekozen omdat ze duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Ze kunnen gemaakt zijn van materialen zoals messing of aluminium en variëren in ontwerp, variërend van eenvoudig tot gedetailleerd met gravures of reliëfs.

4. Hout: Hout wordt vaak gebruikt om een warme en natuurlijke uitstraling te geven aan mini urnen. Het kan worden vervaardigd uit verschillende soorten hout zoals eiken, mahonie of bamboe. Houten urnen kunnen glad gepolijst zijn of voorzien zijn van gravures of inlegwerk.

5. Natuurlijke materialen: Sommige mini urnen worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals marmer, steen of schelpen. Deze urnen hebben een unieke en organische uitstraling, waardoor ze een speciale betekenis kunnen hebben voor mensen die een sterke verbinding voelen met de natuur. we ernaar om een breed scala aan materialen en ontwerpen aan te bieden, zodat je de perfecte mini urn kunt vinden die past bij je stijl en persoonlijke voorkeuren. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en esthetiek, zodat je iets kunt kiezen dat zowel prachtig als betekenisvol is voor de herinnering aan je dierbare.

Hoe een mini urn te kiezen?

 Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Maat en capaciteit: Bij het kiezen van een mini urn is het belangrijk om in gedachten te houden dat deze bedoeld is voor de bewaring van een klein gedeelte van de as. Dus, zorg ervoor dat je de juiste maat kiest die geschikt is voor het gewenste hoeveelheid as. Dit kan variëren afhankelijk van je persoonlijke wensen.

2. Stijl en ontwerp: Overweeg welk ontwerp of stijl bij je past. Mini urnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals keramiek, glas, metaal of hout, elk met hun eigen unieke esthetiek. Denk na over welk materiaal en ontwerp resoneren met je smaak en passen bij de persoonlijkheid of interesses van je dierbare.

3. Symboliek: Sommige mini urnen hebben symbolische elementen die speciale betekenis kunnen hebben voor jou en je dierbare. Denk na over eventuele symboliek die u graag wilt zien in de urn, zoals religieuze symbolen, gravures of andere decoratieve elementen die een emotionele waarde toevoegen aan het gedenkstuk.

4. Plaatsing: Voordat je een mini urn kiest, overweeg goed waar je deze wilt plaatsen. Mini urnen zijn ontworpen om discreet en toch zichtbaar te zijn. Denk na over de beste plek in je huis waar je de urn wilt neerzetten, zoals een boekenplank, een tafel of een speciale gedenkplek.

5. Budget: Bepaal van tevoren je budget voor het kiezen van een mini urn. Er zijn opties beschikbaar in verschillende prijsklassen, waardoor er voor elk budget iets te vinden is. Het is belangrijk om comfortabel te zijn met de prijs die je betaalt zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en betekenis van de mini urn. We begrijpen we dat het kiezen van een mini urn een gevoelige en persoonlijke beslissing is. Daarom bieden we diverse opties aan in verschillende maten, materialen en stijlen om ervoor te zorgen dat je de perfecte mini urn kunt vinden die past bij je behoeften en herinneringen.

Plaatsing en onderhoud van een mini urn

Het kiezen van een mini urn is slechts het begin van het gedenkproces. Na het vinden van de perfecte urn voor het bewaren van een deel van de as, is het belangrijk om na te denken over de juiste plaatsing en het onderhoud ervan. Hier zijn enkele tips om je te begeleiden bij deze stappen.

1. Plaatsing: Het kiezen van de juiste plek voor je mini urn is essentieel. Je kunt ervoor kiezen om de urn in uw huis te plaatsen, op een speciaal daarvoor bestemde plek waar u er regelmatig langs loopt en herinneringen kunt ophalen. Denk aan een boekenplank, dressoir of een speciale herdenkingstafel. Als je  wilt dat de mini urn buitenshuis wordt geplaatst, zorg er dan voor dat deze wordt beschermd tegen weersinvloeden door deze bijvoorbeeld in een tuinornament of buitenaltaar op te bergen.

2. Privacy en discretie: Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur wilt je mogelijk dat de mini urn discreet is geplaatst om privacy te waarborgen. In dit geval kun je de urn bijvoorbeeld in een mooi doosje bewaren of in een speciale kast met glazen front plaatsen. Je  kunt er ook voor kiezen om de  mini urn op een manier tentoon te stellen die troost biedt, zoals met kaarsen, foto's of andere memorabilia die je dierbare eer aandoen.

3. Onderhoud: Het regelmatig onderhouden van je mini urn is belangrijk om de kwaliteit ervan te behouden. Veel mini urnen zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals keramiek of metaal, maar het is nog steeds raadzaam om stof en vuil regelmatig weg te halen. Voor het schoonmaken kun je zachte doekjes of speciale producten gebruiken die geschikt zijn voor het materiaal van uw urn. Vermijd agressieve chemicaliën die het oppervlak kunnen beschadigen.

4. Emotioneel welzijn: Naast fysiek onderhoud is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan je emotioneel welzijn bij het bewaren van een mini urn. Het kan nuttig zijn om af en toe even stil te staan bij de urn, herinneringen op te halen en gevoelens toe te laten. Een mooie manier om dit te doen is door momenten van reflectie of meditatie in de buurt van de mini urn in te plannen. 

De mini urn is een kleine urn waarin een beperkte hoeveelheid as bewaard kan worden. Omdat verstrooiing onomkeerbaar is kiezen veel mensen ervoor om toch een deel van de as te bewaren. Hiervoor is met name een mini urn ook wel "Keepsake" genoemd, erg geschikt.

Mini urnen, ook wel bekend als kleine urnen voor thuis, miniatuur urnen of urn potjes, onderscheiden zich vooral van traditionele urnen door hun grootte. Net als traditionele urnen zijn deze kleine urnen verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, maar ze zijn zo groot dat ze slechts een deel van de gecremeerde resten van een volwassene bevatten of, in sommige gevallen, de gehele as van een baby of klein kind. Naarmate meer mensen ervoor kiezen hun dierbaren te cremeren, groeit ook het aantal mensen dat kleine aandenken-urn kiest voor de as. Deze urntjes helpen herinneringen te bewaren zonder al te veel ruimte in beslag te nemen of als een overweldigende herinnering aan een verlies te fungeren.

Kleine hart urn hand vervaardigde glaskunst

kleine urn en urn potjes voor thuis

Mini urnen set , mini urnen, kleine urnen voor thuis                                                                                                                       

                         

 

 

 

 

 

Waarom kiezen voor een mini urn?

 Mini urn op houten voet voor thuis

Nabestaanden vinden vaak een zekere mate van troost in hun verdriet door de herinneringen aan hun overleden dierbaren te bewaren. Aandenken urnen voor as kunnen helpen om die herinneringen te bewaren en de nabestaanden te troosten. Met een kleine mini urn kun je een deel van de gecremeerde resten behouden, zodat je geliefde altijd dichtbij is. Een andere reden om voor een mini urn te kiezen, is om meerdere familieleden in staat te stellen de gecremeerde resten van hun geliefde gemakkelijk te delen. Om zo een dierbare geliefde dichtbij te bewaren.

In Memoriam-Decoraties biedt een uitgebreide collectie van mini urnen aan. Vervaardigd in een verscheidenheid aan prachtige stijlen en hoogwaardige materialen, waaronder mini urnen van hout, Marmer, messing, glas. Mini urn met vogels of een waxinelichtje, troost urntjes van Geert Kunen en kleine urn potjes. Speciaal zijn onze waxineharten met mini urn met gedicht en fotoplek. Maar ook in onze ashangers en key rings voor asbewaring kunt u een symbolische hoeveelheid as bewaren. In onze collectie zul je een mini urn vinden die je geliefde het beste eert. In veel gevallen lijken de kleine urnen precies op hun grotere versies, terwijl andere uniek zijn in grootte en vorm. Mini urnen sets zijn ook beschikbaar, zodat meerdere identieke urnen samen gekocht kunnen worden.

Mini urnen zijn er ook in verschillende maten. Vanaf een paar centimeter, waar ongeveer een eetlepel as in kan. Tot wat grotere formaten geschikt voor enkele eetlepels as. Sommige urntjes kunnen tot een kwart of de helft van de asbewaring van een volwassen persoon houden. Afhankelijk van hoeveel as je wilt bewaren,is het beter om wat meer ruimte te nemen, dan je daadwerkelijk nodig zult hebben.

Onze kleine urntjes worden zonder extra kosten verzonden binnen Nederland.
Afterpay en Afterpay in termijnen is mogelijk

 

 

Asringen-Asarmbanden-Groningen

 

 

♥ Veilig betalen 
♥ Afterpay mogelijk 
♥ Veilige SSL verbinding 
♥ Gratis verzending 
♥ Afhalen op afspraak 
♥ Uniek assortiment 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Stilstaan bij een moment van gedenken 

Gratis verzending in Nederland vanaf €10

Afhalen & bezoeken op afspraak

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b view=slider amount=6 language=1]

© 2015 - 2024 In Memoriam-Decoraties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel