Sorteer op
 • Gratis verz

  Engeltje kerst overleden moeder
  Engeltje kerst overleden moeder

  Kerstengeltje "Sadly missed at Christmas Mum"Het is bijna kerst. En voor jou is het misschien wel een lastige tijd. Want wanneer je een dierbaar iemand moet missen met kerst, worden de feestdagen nooit meer zoals ze waren. Het is…

  € 17,95
 • Gratis verz

  In Memoriam Engeltje kerstboom "Pap"
  In Memoriam Engeltje kerstboom "Pap"

  Kerstengeltje "Sadly missed Dad"Iemand moeten missen op speciale "feestdagen" is moeilijk. Graag willen we toch iemand herinneren, zeker met deze dagen.
  Het is bijna kerst. En voor jou is het misschien wel een lastige tijd. Want…

  € 11,95
 • Gratis verz

  kerstboom in memoriam "someone special"
  kerstboom in memoriam "someone special"

  Kerstboom om die speciale persoon te gedenkenIn Memoriam kerstboom met flikkerend led lampje en liefdevolle tekst.

  Een charmant herdenkingshulde, in de vorm van een kerstboom, de harsbasis die ruimte heeft voor het op batterijen…

  € 24,95
 • Troostkerstkaarten set
  Troostkerstkaarten set

  kerstkaart na overlijden zijn bestelbaar onder het kopje "wenskaart condoleance en troost "Het is bijna kerst. En voor jou is het misschien wel een lastige tijd. Want wanneer je een dierbaar iemand moet missen met kerst, worden de…

 • Gratis verz

  Kerst fotolijst overleden moeder
  Kerst fotolijst overleden moeder

  Herdenkingsfotolijst mam missen met kerstmis Glazen Kerstmis Memorial Fotolijst.Besneeuwd bankje in wintertafareel.
  Met een lieve herdenkingstekst voor mam.

  Tekst op de lijst:

  Dear mum always loved and missed at christmas. (…

  € 17,95
 • Gratis verz

  Fotolijst (kerst) overleden vader
  Fotolijst (kerst) overleden vader

  Herdenkingsfotolijst mam missen met kerstmis Glazen Kerstmis Memorial Fotolijst.Besneeuwd bankje in wintertafareel.
  Met een lieve herdenkingstekst voor mam.

  Tekst op de lijst:

  Dear mum always loved and missed at christmas. (…

  € 17,95

Kerst zonder jou

Kerst zonder dierbare

Iemand missen met kerst

Troost in de kerstperiode

De kerstperiode is vaak een tijd vol vreugde, samenzijn en cadeautjes. Maar voor degenen die een dierbare hebben verloren, kan deze feestelijke tijd ook gepaard gaan met gevoelens van verdriet, gemis en eenzaamheid. Het is in deze moeilijke momenten belangrijk om steun te vinden en troost te zoeken. Daarom willen wij in dit hoofdstuk graag aandacht besteden aan cadeaus die speciaal ontworpen zijn om troost te bieden tijdens de kerstperiode. Het vinden van de juiste cadeaus voor iemand die rouwt kan een uitdaging zijn. Het gaat niet alleen om het materiële aspect, maar vooral om het bieden van emotionele steun en het tonen dat je er voor iemand bent. Een betekenisvol cadeau kan iemand helpen bij het verwerken van verdriet en herinneringen koesteren aan hun overleden dierbare. Eén idee is het maken van een 'herinneringsbox'. Dit is een doos gevuld met items die symbool staan voor de persoon die is overleden of speciale momenten die ze samen hebben gedeeld. Denk hierbij aan foto's, persoonlijke spullen of briefjes met mooie herinneringen. Deze box kan dienen als een bron van comfort en troost, waaruit iemand kracht kan putten tijdens de kerstperiode. Een ander idee is het geven van een gepersonaliseerd sieraad. Een ketting of armband met bijvoorbeeld de initialen of naam van de overledene kan veel betekenen voor degene die rouwt. Zo kunnen ze hun dierbare altijd dicht bij zich dragen en voelen ze zich verbonden, zelfs tijdens de feestdagen. Daarnaast zijn er ook cadeaus die specifiek gericht zijn op troost en verwerking van verdriet. Denk bijvoorbeeld aan boeken over rouwverwerking, meditatieve kleurboeken of geurkaarsen met rustgevende geuren. Deze geschenken kunnen iemand helpen om te ontspannen, tot rust te komen en emoties te uiten.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat iedereen rouwt op zijn eigen manier en dat wat voor de één troostend is, voor de ander misschien juist niet werkt. Het is daarom essentieel om aandachtig te luisteren naar de behoeften van degene die je wilt steunen. Wees er voor hen zonder oordeel, bied een luisterend oor en geef ze de ruimte om hun emoties te uiten. Tijdens kerst draait het vaak om het geven van cadeautjes, maar het allerbelangrijkste is toch wel om er simpelweg voor elkaar te zijn. Het ervaren van troost kan al beginnen met een warme knuffel, een liefdevol gebaar of gewoon samen tijd doorbrengen. Laat je geliefden weten dat je er voor hen bent en dat hun verdriet er mag zijn.

Betekenisvolle cadeaus

De kerstperiode is een tijd van geven en ontvangen, waarbij cadeaus vaak centraal staan. Voor mensen die een dierbare hebben verloren, kan het vinden van het juiste cadeau echter uitdagend en emotioneel beladen zijn. Daarom willen wij graag betekenisvolle cadeaus onder de aandacht brengen, die troost en verbondenheid kunnen bieden tijdens de kerstperiode. Een idee is om een gepersonaliseerd herinneringscadeau te geven. Dit kan bijvoorbeeld een gepersonaliseerde fotolijst zijn met een foto van de overledene, of een ingelijste quote of gedicht dat troost biedt. Door het personaliseren wordt het cadeau persoonlijk en uniek, waardoor het extra betekenisvol wordt voor degene die rouwt. Daarnaast kunnen cadeaus die gericht zijn op zelfzorg enorm waardevol zijn. Rouwen vergt veel energie en kan zowel emotioneel als fysiek uitputtend zijn. Denk bijvoorbeeld aan een wellnesspakket met ontspannende producten zoals badzout, kaarsen of aromatherapieoliën. Hiermee geef je iemand de mogelijkheid om even tot rust te komen en zichzelf te verwennen in deze moeilijke tijd. Een ander idee is om activiteiten of ervaringen als cadeau te geven die helpen bij het verwerken van verdriet. Dit kan variëren van een dagje naar een spa om te ontspannen, tot deelname aan een workshop of cursus gericht op rouwverwerking.

Door iets samen te doen of nieuwe vaardigheden op te doen, kan degene die rouwt stappen zetten in zijn of haar helingsproces. Daarnaast zijn er ook cadeaus met symbolische waarde die troost kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan sieraden met symbolen zoals een vlinder, hartje of engel, die staan voor liefde, bescherming en transformatie. Deze sieraden kunnen gedragen worden als een herinnering aan de overledene en als symbool van hoop en kracht. Het belangrijkste bij het kiezen van betekenisvolle cadeaus is dat je aandacht hebt voor de behoeften en wensen van degene die rouwt. Neem de tijd om te luisteren, te observeren en rekening te houden met de individuele situatie. Wat voor de één betekenisvol is, kan voor een ander misschien minder passend zijn. Onthoud dat het geven van cadeaus tijdens kerst voornamelijk draait om het tonen van liefde, steun en respect voor elkaar. Het is niet altijd het materiële aspect dat telt, maar juist het gebaar zelf. Bied een luisterend oor, toon begrip en geef iemand vooral het gevoel dat ze er niet alleen voor staan.

Symboliek van kerstcadeautjes

Kerstcadeautjes kunnen veel meer zijn dan alleen materiële geschenken. Ze kunnen ook symbolische waarde hebben en een diepere betekenis dragen. Een kaars is bijvoorbeeld een veelzeggend cadeau tijdens Kerstmis. Het symboliseert licht in de duisternis en kan herinneringen aanboren aan warmte en hoop. Door een kaars te schenken, geef je iemand de mogelijkheid om momenten van bezinning en herdenking te creëren, waarbij het licht van de kaars symbool staat voor de aanwezigheid en liefde van de overledene. Ook engelen zijn vaak aanwezig in het kerstverhaal en hebben symbolische betekenis. Een engelvleugelhanger of -beeldje kan dienen als een herinnering aan bescherming en begeleiding, zowel voor degene die rouwt als voor hun overleden dierbare. Het kan troost bieden door het idee dat er altijd een engel aanwezig is om hen te steunen. Een ander symbolisch cadeau is een boek met gedichten of verhalen die gericht zijn op rouwverwerking en troost. Dit type boeken kan dienen als bron van inspiratie, troostende woorden bieden en helpen bij het proces van emotionele genezing. Door middel van poëzie of verhalen kunnen gevoelens geuit worden en kan er verbondenheid ervaren worden met anderen die ook een verlies hebben geleden. Bloemen zijn altijd al een symbool geweest van liefde, schoonheid en vergankelijkheid. Het geven van bloemen tijdens de kerstperiode kan een mooie manier zijn om de overledene te herdenken en tegelijkertijd de levende te troosten. Kies bloemen met betekenis, zoals witte lelies als symbool van vrede en zuiverheid, of rode rozen als symbool van liefde. Een fotoboek of collage met foto's en herinneringen aan de overledene is ook een prachtig symbolisch cadeau. Hiermee kunnen dierbare momenten opnieuw beleefd worden en kunnen er gesprekken ontstaan over de mooie tijden die gedeeld zijn. Het kan ook helpen bij het bewaren van kostbare herinneringen zodat ze nooit verloren gaan.

Het belangrijkste bij het kiezen van symbolische kerstcadeautjes is dat ze resoneren met jouw eigen emoties en die van degene voor wie het cadeau bedoeld is. Het gaat erom dat het geschenk betekenisvol is, een connectie heeft met de overledene en troost biedt in deze moeilijke periode. Laat je creativiteit spreken bij het selecteren of maken van symbolische cadeaus. Denk na over wat jouw overleden dierbare speciaal maakte, wat hen gelukkig maakte of waar ze gepassioneerd over waren. Gebruik deze elementen om unieke geschenken te creëren die warmte, troost en verbondenheid uitstralen.

Met de feestdagen komen vaak herinneringen naar boven. Maar wat als die herinneringen onherroepelijk duidelijk maken dat degene met wie je ze beleefde, er niet langer bij zal zijn met kerst en andere “feest”dagen?

Voor veel mensen is het voorbereiden op de feestdagen een leuke en plezierige bezigheid. Maar dit jaar is anders omdat je iemand mist die je dierbaar was. En ineens is alles ander.

De tradities voelen overweldigend, en soms gewoon te veel om mee om te gaan. Herinneringen kunnen komen en gaan met de aanblik van de feestelijke decoraties of de geur van het kerst.
En dan kerstmuziek. Muziek kan op elk moment sterke emoties oproepen, en nog meer als je rouwt.

Verdriet tijdens de feestdagen kan moeilijker zijn dan elke andere tijd van het jaar. Mensen komen samen, en die bepaalde dierbare of geliefde die er altijd is geweest, is dat ineens niet meer. Die stoel is leeg. Die speciale lach, de warmte die degene bracht, de foute grapjes het lekkere recept de liefde die de persoon gaf ontbreekt en dat doet pijn.

Accepteren dat deze kerst anders zal zijn, kan je helpen bij die eerste stap om met je verlies om te gaan. Een moeilijke opgave, anders kerst leren vieren zal misschien altijd als een uitdaging blijven voelen. Veel mensen willen de overleden dierbare( n) herdenken met kerst, om te laten zien dat ze niet vergeten zijn.

Daarom in ons assortiment een aantal In Memoriam items voor iedereen die deze kerst iemand moet missen zoals:

 • Houten Engeltjes voor in de boom of ergens op te hangen, voor pap en mam met tekst.

 • Een kerstboom met tekst en waxinelichtje om ouders liefdevol te gedenken

 • Een troostkerstkaarten set

 • Kerstkaart na overlijden dierbare 

 • Diverse waxineharten met tekst en de mogelijkheid om een kaarsje te branden

Alle iemand missen met kerst items, worden gratis verzonden, afterpay is mogelijk. Mocht u het willen laten inpakken of een persoonlijk kaartje erbij, laat het ons weten.

 

 


 

Asringen-Asarmbanden-Groningen

 

 

♥ Veilig betalen 
♥ Afterpay mogelijk 
♥ Veilige SSL verbinding 
♥ Gratis verzending 
♥ Afhalen op afspraak 
♥ Uniek assortiment 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Stilstaan bij een moment van gedenken 

Gratis verzending in Nederland vanaf €10

Afhalen & bezoeken op afspraak

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b view=slider amount=6 language=1]

© 2015 - 2024 In Memoriam-Decoraties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel